BIO

“Als jullie op het toneel staan, lijkt het alsof jullie samen ademen. Alsof jullie één zijn.” Dat zei een toeschouwer én ervaren theatermaker na afloop van de presentatie van hun eerste cd, Different Days. En sinds dat moment, in de herfst van 2014, is er eigenlijk nooit een betere samenvatting gegeven van de chemie van The Mockingbirds. Op het podium én daarbuiten.

En sinds die avond lijkt er óók haast geen moment te vinden dat ze níet met muziek bezig zijn. Tegenwoordig staat het duo bijna wekelijks op het podium of maakt ze haar opwachting in radio-uitzendingen of op evenementen. Tussendoor vonden The Mockingbirds nog de tijd om te schrijven aan een nieuw album, See Another Day, dat februari 2017 het levenslicht zag.

The Mockingbirds vliegen ook met regelmaat uit naar het buitenland. Zo speelde het duo op podia in Londen, Dublin, Newcastle upon Tyne, Oxford, Brighton en Portsmouth. Inderdaad: allemaal in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, landen waar de muzikale partners een nauwe band mee voelen. Al was het maar omdat de teksten, allen in het Engels geschreven, juist daar zo goed tot hun recht komen.

Want de luisteraar meenemen op reis, dáár gaat het The Mockingbirds om. Zij, Samantha Maddocks, is begenadigd zangeres en pianiste, wiens stijl niet in één genre te vatten is. Hij, Artwin Kreekel, bespeelt bijna alles wat snaren heeft en koestert een grote voorliefde voor country en folk. Een combinatie van deze invloeden maakt hun nummers, die voor iedereen herkenbare gevoelens vertolken. Gevoelens van verlies, twijfel, geluk en liefde. Bezongen door twee stemmen, bespeeld door twee instrumenten. Samen vertellen ze één verhaal. Het échte verhaal.

Samantha (Sam voor vrienden) en Artwin kennen elkaar al ruim 16 jaar. Samen en apart stonden ze op grote en kleine podia in Nederland. De wens om van deze samenwerking een gelijkwaardig duo te maken, leidde tot de oprichting van The Mockingbirds. De Engelse benaming voor de spotlijster, een Noord-Amerikaanse zangvogel. Een onschuldige nachtegaal, die alleen op de wereld lijkt te zijn gezet om hem een beetje mooier te maken.

Met twee albums op zak start het tweede hoofdstuk van het boek dat The Mockingbirds heet.

The Mockingbirds